Milyen sört isznak a magyar rögbisek?

A jó sporteredmények mindig is vonzották a támogatókat. Egy – egy csapat szponzorálása általában jó ajánlatot jelent azoknak a cégeknek, amelyek növelni szeretnék a márkaismertségüket a lelkes sportközönség körében. 

rogbisor_1.jpeg

A sör és a sport összefonódására jó példa a Heineken márka, amely a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságon kizárólagos sörcsapolási joggal rendelkezett a stadionokban, a rajongói zónákban és a szurkolói falvakban. A sörmárkák és a sport összekapcsolódására jó példa a Bayern München labdarúgócsapata is, amely korában bajor népviseletben vett részt a klub egyik legjelentősebb támogatója, a Paulaner sörmárka reklámfotózásán. A sörös cégek már a rögbis rendezvényeken is ott vannak. A tokiói székhelyű cég, az  Asahi Super Dry márkája lesz a 2023-as franciaországi Rugby World Cup hivatalos söre.

rogbisor3.jpeg

Itthon is komoly sörös támogatója van a rögbinek. A székesfehérvári  Hübris üzemében készülnek azok az italok, amelyek a Magyar Rögbi Szövetség rendezvényeit hivatottak népszerűsíteni. A limitált szériát már meg is lehet kóstolni a Kincsem Parkban, a rögbi Európa – bajnokság ideje alatt.

Jegyek a rendezvényre itt kaphatók:trophy_970x90.jpg

A rögbis söröket a magyar női válogatott tagjai kóstolhatták meg elsőként. Az edzés utáni koccintáson éppen ott volt Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke is, aki elmondta: Eddigi életem során számtalan értékkel lettem gazdagabb azoknak a helyzeteknek köszönhetően, amikor közvetlenül vagy közvetetten a sportban tevékenykedtem. A csapatsport megtanított a szociális együttélésre, a társadalomba való beilleszkedésre és a fair play-re, az egyéni sport erőt, kitartást, küzdeni tudást és önbizalmat adott. Szinte nincs olyan élethez szükséges készség, melyet ne tudnánk a sport által magunkba szívni. Persze néha nem árt egy kis pihenés, egy-egy győzelmet a csapattagokkal és a szurkolókkal közösen meg is kell ünnepelni. Mi Hübris sörökkel fogunk koccintani az  Európa-bajnokság végén – nyilatkozta a szövetség elnöke.

rogbisor4.jpeg

Milyen jótékony hatása van a sörnek? 

A mérsékelten fogyasztott alkohol, így a sör is, növeli a vér HDL szintjét, amit jó koleszterinnek is neveznek. Kedvező hatása van a véredényekre is, csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét, melyek eltömíthetik az artériákat, ezen kívül segíthet a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megelőzésében - állítja korábi kutatásában a Dr. R. Curtis Ellison, a Bostoni Orvosi Egyetem prevenciós központjának vezetője.

Az American Journal of Epidemiology kutatása alapján a sör nagyjából 40%-kal csökkenti a vesekövek kialakulásának esélyét. A sör javítja a memóriát. És segít megelőzni az Alzheimer-kórt. Legalábbis az Aucklandi Egyetem tanulmánya erre mutatott rá. Ha mindez nem lenne elég, akkor elmondhatjuk azt is, hogy a sör "okosabbá"  is tesz. A Chicagói Egyetemen végzett tanulmány szerint a férfiak  nyitottabbá válnak az új információk befogadásra egy-két pohár sör elfogyasztása után. 

rogbi5.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://trophy7.blog.hu/api/trackback/id/tr4417859481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása