SPECIAL EDITION!
BUDAPESTEN A VILÁG LEGJOBB RÖGBI CSAPATAI!
trophy_1080x1080.jpgA Magyar Rögbi Szövetség 2022. június 17-19 között a Budapest Rugby Centerben rendezi meg a kontinens legnagyobb versenyét.  A 24 csapatos Rugby Europe 7’s Trophy Európa bajnokságon a magyarok is jól szerepelhetnek.
A női és férfi nemzeti csapatok versenye egyben az idei sevens rögbi világbajnokság kvalifikációjának első állomása is. Az EB első fordulóját június 12-13-án rendezik Zágrábban, majd öt nappal később a Budapesten folytatódik és zárul a verseny.
*
Az idei verseny a tavalyi covid járvány okozta problémák miatt új szereplőkkel gazdagodik, hiszen legerősebb játékosaikkal csatasorba állnak a nagyágyúk is.
FÉRFIAK
IRELAND
Pályára lép a tavalyi tokiói olimpián résztvevő Írország, aki jelenleg a 4. helyen áll a Sevens World Series világkupán. Az írek a legutolsó, május 22-i Toulouse-i tornán a döntőbe jutottak,
sőt az első félidőben még vezettek is az olimpiai bajnok Fiji ellen is, végül ezüsttel tértek haza.
ENGLAND
Aztán itt lesz az olimpián résztvevő brit válogatott nagy részét adó Anglia csapata is.
A csapat kapitánya a 29 esztendős Alex Davis, aki már a rió csapatban is helyet kapott. A 186 cm, 92 kg gloucester-i villámlábú a San Francisco-i VB-n ezüst érmet nyert csapat tagja, az angol rögbi csúcsjátékosa.
WALES
És itt lesz a világ tetejéről Wales válogatottja még,
aki csupa fiatallal új csapatot épített idén. Csatlakozott hozzájuk a 105 kg erőgép, Tyler Morgan, aki már 2015-ben debütált centerként a XV-ös válogatottban. Áprilisban az ifjú titánok a szingapúri SWS tornán Angliát, Dan Nortonostól is legyűrték.
*
NŐK
ENGLAND
A hölgyek versenyében is Anglia a legnagyobb név.
A 7’s rögbi legenda, a válogatottsági csúcstartó 2 m-es óriás James Rodwell vezető edzőként irányítja a női válogatottat. A női SWS a franciaországi tornával lezárult, a világsorozatban végül a 9. helyet szerezték meg. A csapat tagja az idei évben a világ 10. legjobb női rögbi játékosának választott a nyitó poszton játszó Natasha Hunt.
ITALY
A női Championship versenyből átkerülő Olaszországgal pedig az 5. Tier1-es ország is megérkezik, és pályára lép idei tornán Budapesten.
*
Életre szóló élmény vár a magyar amatőr női és férfi válogatottra, hiszen a magyar rögbis társadalom nagy örömére nemzeti csapataink is részt vesznek az Európa bajnokságon, és megküzdhetnek a top csapatokkal.
Jegyek az alábbi linken kaphatók:
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/rugby-europe-7s-trophy-budapest-2022-rugby-center-kincsem-park-1291844/performance.html
Hajrá Magyarország!

A bejegyzés trackback címe:

https://trophy7.blog.hu/api/trackback/id/tr8117856341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása