A kürtöskalács és a rögbi hozhat több turistát Budapestre?

Újabb rangos sporteseménynek ad otthont Magyarország: június 17-19. között Budapesten szervezik meg a rögbi Európa-bajnokságot. A kontinens viadalának hivatalos neve: Rugby Europe women and men 7’s Trophy, amely az egyik legerősebb sorozat Európában. Az Eb-n összesen 24 csapat lép pályára. A férfi és a női csapatok között is ott lesz a magyar válogatott. 

Rugby Europe 7s Season Announced

A Profitline.hu szaklap cikke szerint: az angolszász turisták körében egyre népszerűbb a magyar főváros, közülük sokan látogatnak el a Budapest Rugby Centerbe, hogy megnézzék a walesi származású Gareth Lloyd által vezetett magyar csapat mérkőzéseit. A hazai clubokban egyéként is sok Magyarországon dolgozó külföldi játszik, köztük sok az olasz, francia, ír és amerikai, de a diplomáciai testületek tagjai is előszeretettel csatlakoznak egy-egy jótékonysági mérkőzéshez. A cikk szerint: ez az egyik  oka annak, hogy a Kincsem Parkban található rögbi center lelátóin gyakran hallhatjuk a külföldi szurkolók hangját még akkor is, ha magyar csapatok játszanak egymás ellen.

A cikk kiemeli, hogy az izgalmas meccsek mellett, különleges kulináris élményekben is részük lehet a vendégeknek. A szövetség elnöke a lapnak elárulta azt is, hogy több külföldi játékos is emailben jelezte, hogy barátaitól hallott már a kürtöskalácsról és szabadidejükben szeretnék valahol ezt a hungarikumot is megkóstolni. Ezért három napon át a rögbi centerben is lehet majd kapni ezt a finomságot.

Jegyek a sporteseményre itt vásárolhatók.

trophy_970x90.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trophy7.blog.hu/api/trackback/id/tr8817850757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rugby Europe 7’s Trophy 2022.

Friss topikok

Címkék

Archívum

süti beállítások módosítása