Mit isznak a sportolók?

Egy nyári séta alatt akár fél liter vizet is veszíthetünk – olvasható az Amerikai Sportorvosi Főiskola szakembereinek korábbi kutatásában. A sportolók ennél jóval többet is kiizzadnak, nekik minden 30 percnyi testmozgásukhoz hozzá kell adniuk 3-4 dl vizet a napi fogyasztásunkhoz. Egy egészséges felnőttnek 2,5-3l vízre van szüksége naponta a kiszáradás megelőzése céljából, egy sportolónak viszont 4-5 liter folyadékot is el kellene fogyasztania egy edzőnap után - állítják a kutatók. 

 viwa_pack.png

A rögbisek is tudják, hogy milyen fontos a hidratálás, ezért is láthatunk olyan sok kulacsot, műanyag flakont a kezekben két félidő között.

A klasszikus víz mellet, sokan isznak ízesített, vitaminokkal dúsított italokat. Egy üveg vitaminvíz kalóriaértéke megegyezik egy alma ¾ -ével. Ezeket a kalóriákat könnyen el lehet égetni már egy 5 perces sétával is. A vitaminvízben található nagy mennyiségű vitamin fedezi egy felnőtt ember napi vitaminszükségletének 120%-át (C-vitamin, B3-, B5-, B6-, B9-, B12-vitamin, Q10 koenzim).

Ilyen Viwa – Herbs  italokat isznak majd a budapesti rögbi Eb helyszínén is. Az ide szállított  termékek között van olyan is, amelyeken jól láthatóan jelezték, hogy cukor helyett, inkább a Dél-Amerikában őshonos stevia levél kivonatot használják, ami egyrészt egészséges, másrészt pedig sokkal intenzívebb, mint a cukor.

canek_pack.png

Az indiánok használták elsőként a stevia leveleket, de ők még külsőleg a sebekre kötötték, így hihetetlenül gyorsan gyógyúltak a sebek. Ezután már ételek és teák főzésére használták, így lassan elterjedt jótékony hatása és az édesítésre használt szerepe az egész világon.

Ha jegyet szeretnél venni a rögbi Eb-re, akkor a képre kattintva megtehed:

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/rugby-europe-7s-trophy-budapest-2022-rugby-center-kincsem-park-1291819/performance.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trophy7.blog.hu/api/trackback/id/tr6217857503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása