A nőket is várják a rögbi Eb-re!

A nőknek és a gyerekeknek is érdemes kilátogatni a rögbi Európa-bajnokságra, nyilatkozta Hollósi-Szigeti Erika, aki korábban első osztályú kézilabdázó volt és tíz éve, hogy rögbire váltott. Ő jelenleg a Magyar Rögbi Szövetség női szakágának vezetője.

Fotó: Püski Nikoletta főtitkár (balról) és Hollósi-Szigeti Erika, a Magyar Rögbi Szövetség női szakágának vezetője.

Szerinte ma még Magyarországon sokaknak furcsa sport a rögbi, különösen akkor csodálkoznak az emberek, ha nők játsszák ezt a sportot. Így van ez akkor is, amikor a szülőket próbáljuk arra rávenni, hogy engedjék meg gyermekeinek, hogy kipróbálják ezt a sportot. Az anyukák eleinte idegenkednek ettől, de amikor elmondjuk, hogy a rögbi olimpiai sportág, már némi érdeklődés csillan a szemekben. Ha azt is hozzá tudjuk tenni, hogy egy olyan olimpiai csapatsportról van szó, amelynek magyar női válogatottja tizenharmadik az európai ranglistán, akkor már kimondottan nagy az érdeklődés – mondta a szakember. A rögbi a harmadik legeredményesebb olimpiai női csapatsport Magyarországon a kézilabda és a vízilabda mellett. „Én mindenkinek azt ajánlom, hogy hozza el gyermekeit a budapesti EB-re. Biztos vagyok abban, hogy sok gyerek kaphat kedvet a sportoláshoz egy ilyen rendezvény után.” – nyilatkozta Hollósi-Szigeti Erika.

Jegyek a rendezvényre az alábbi linkre kattintva kaphatók.

Ezen a hétvégén Zágrábban a  nők is jól szerepeltek. A 12 együttest felvonultató női tornán a magyarok a kilencedik helyen végeztek, miután az alsóházi rájátszásban előbb Izraelt győzték le (20-5), majd a viadalon másodszor is jobbnak bizonyultak Moldovánál (12-7). A Thomas Aponte vezette csapat szombaton csoportjában harmadikként zárt – és rosszabb pontkülönbsége miatt nem jutott nyolc közé -, akkor Moldovát legyőzte (12-7), de kikapott Georgiától (20-12) és Angliától (70-0) is.
 
Az Eb végeredménye a második, budapesti fordulót követően alakul ki, a tornát jövő péntektől vasárnapig a Budapest Rögbi Centrumban rendezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://trophy7.blog.hu/api/trackback/id/tr6417850765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása