Melyik a világ 10 legnépszerűbb sportja?
A rögbi is ott van a a tízes listán

A The Money.co szaklap felmérése szerint: a futball a legnépszerűbb sport a világon. Becslések szerint a világ lakosságának több mint fele  futball-szurkolóknak tartja magát. A sportágat  3,5 milliárd ember követi a médiában. Ezzel párhuzamosan több mint 200 országban 250 millió játékos játssza, így ez a legnépszerűbb sport a világon. A Krikettet már "csak"   2,5 milliárd rajongó követi, 2,2 milliárd rajongójával a kosárlabda a harmadik legnézettebb sport a világon.

638 Rugby Player Silhouette Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images -  iStock

 

A hokinak körülbelül 2 milliárd rajongója van,  fő befolyási övezete Európában, Afrikában, Ázsiában és Ausztráliában található. Becslések szerint a tenisz a következő legnépszerűbb sport, amelynek világszerte egymilliárd rajongója lehet. A röplabda fő befolyása Nyugat-Európában és Észak-Amerikában érezhető és a becslések szerint a sportágnak világszerte 900 millió szurkolója lehet. Az asztalitenisz is jelentős globális befolyási szférával rendelkezik, és világszerte körülbelül 850 millió követője van. A baseballnak körülbelül 500 millió követője lehet világszerte,  a legnagyobb népszerűségnek az Egyesült Államokban, a Karib-térségben és Japánban örvend. A rögbi játékosokat is közel 500 millióan követik, Becslések szerint világszerte 390 millió golfrajongó él, hatása leginkább Nyugat-Európában, Kelet-Ázsiában és Észak-Amerikában érezhető.

A hamarosan kezdődő rögbi Eb is sok nézőt vonz majd a tévék elé. Aki személyesen szeretne ott lenni a mérkőzéseken, kattintson a jegyértékesítési oldalra.

trophy_970x90.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trophy7.blog.hu/api/trackback/id/tr6217850781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása